Contact Contact   Login Login
 
 
 
|
|
|
|
|
|
|
|
Voorkom rugklachten

Het anti rugpijn programma

Rugproblemen horen tot de meest gehoorde zwangerschapsklachten. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je er iets tegen doen.

De rug wordt gedurende de zwangerschap extra zwaar belast, omdat het gewicht van het groeiende kind steeds meer op het bekken en de wervelkolom drukt. Daarbij komt dat de groter wordende buik het lichaam extra inspanningen vraagt. Om dit te verhelpen brengen veel zwangere vrouwen het bovenlichaam naar achteren, een holle rug ontstaat. Door deze voortdurend foute lichaamshouding worden de rugspieren overbelast, de gevolgen zijn vaak rugpijn.
Daarnaast moet de rug gedurende de zwangerschap duidelijk meer lichaamsgewicht dragen. 10 tot 14 kg gewichtstoename tot aan de geboorte is normaal.

Bauchwachstum_03_rotgrau.jpg
 
Maar ook de zwangerschapshormonen dragen bij aan de rugproblemen. Om er voor te zorgen dat de baby makkelijker geboren kan worden, zorgen hormonen ervoor dat de gewrichten en banden met name in het onderrug gedeelte soepeler worden. Daardoor echter wordt de wervelkolom minder stabiel en verliest aan kracht. De spieren moeten dit overnemen, met als gevolg overbelasting.

Voorkomen is het beste

Rugproblemen gedurende de zwangerschap zijn te voorkomen. Met een aangepast trainingsprogramma dat de rugspieren sterkt, kan pijn en spanning worden vermeden. Aan te bevelen zijn bijvoorbeeld speciale zwangerschapsgymnastiek, maar ook yoga of buikdansen. Wanneer je graag in het water bent, zijn zwemmen en aqua-gymnastiek ideaal. Het water heeft bovendien een zeer aangenaam voordeel: Het draagt het lichaamsgewicht en zorgt zo voor extra ontlasting van de rug, de gewrichten en de banden.

Het Anita® steunprincipe voor buik en rug

Naast het versterken van de spieren, brengt ook de zwangerschapssteunband merkbare ontlasting voor de buik en rug. Zowel de BabyBelt® als de BabySherpa® van Anita maternity groeien dankzij de klittenbandsluiting probleemloos tot in grote maten mee en passen zich aan de buik aan. De BabyBelt® wordt onzichtbaar onder de kleding gedragen, de BabySherpa® als modieuze accessoire er overheen.
Klinische tests van het Anita® steunprincipe [Link] hebben bewezen dat daarmee rug en bekkenpijn duidelijk verminderen. Daarnaast herstelt de buik na de bevalling beter, wanneer deze tijdens de zwangerschap wordt ondersteunt door de BabyBelt® of BabySherpa® .

Het Anita®-Steunprincipe:

  • Werkzaam hulpmiddel tegen rug- en bekkenpijn
  • Meegroeiend buikdeel met lichaam- en rugsteun
  • Gemakkelijk aan- en uit te trekken
  • Zit perfect bij staan, zitten en liggen

Klinische test van het Anita® Steunprincipe (Uni kliniek Frankfurt/Main):

100 % van de onderzochte zwangeren klaagt over rugpijn,
96 % over druk- en spanningsgevoel in buik en bekken,
60 % over trekkende pijn in het bekken.
Door het dragen van de steunhulp van Anita maternity verminderden bij:
82 % de rugpijn,
93 % het druk- en spanningsgevoel in buik en bekken,
93 % de trekkende bekkenpijn.