Produkt zoeken

Stemmen uit het ontwerp

Vragen aan Christina, ontwerpster badmode
Hoe lang duurt het proces tot een bikini in de winkel hangt?

"Dat kan gemakkelijk een jaar duren. Zodra heb ik de collectie voor een jaar heb afgesloten dwarrelen de eerste ideeën voor de volgende collectie al door mijn hoofd. Wanneer ik eenmaal start om een model te creëren, hebben we een goede kans dat het in circa een jaar volledig is geperfectioneerd. Bij ons staat altijd de perfekte pasvorm en ondersteuning op de voorgrond. Daarom steken wij bijzonder veel energie en tijd in de perfekte ontwikkeling."

Vragen aan Katja, ontwerpster ROSA FAIA
Hoeveel collecties zijn er inmiddels uit jouw handen gekomen?

"Het is bij ons niet zo dat de collectie ´uit mijn handen´ komt. Wij werken altijd met een compleet designteam aan de collectie, maar kijken ook altijd mee bij andere collecties. Zo vloeit breedschalige kennis in alle collectiegroepen.

Voor ROSA FAIA ontwikkelen we per seizoen één nieuwe serie en lopende series breiden wij uit met nieuwe artikelen. Zo gezegd, heb ik voor ROSA FAIA al 18 series ontworpen."

Vraag aan Katrin, ontwerpster Anita active
Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

"Wij stellen hoge eisen aan onze produkten. Draagcomfort, pasvorm, duurzaamheid - en dat voortdurend tot in grote maten realiseren.

Materialen en contructieve opbouw van de modellen moeten perfekt op elkaar zijn afgestemd. Daarbij mogen wij de esthetiek van het produkt nooit uit het oog verliezen. Design en functie moeten een excellente harmonie vormen."