Produkt zoeken

Glasheldere productie

Waar komen de beha´s van Anita vandaan?

Beste consument,

Buitenlandse arbeidsplaatsen in de kledingindustrie en de onacceptabele arbeidsomstandigheden van buitenlandse producenten staan steeds weer ter discussie en onder zware kritiek. Niet geheel ten onrechte.

Een belangrijke oorzaak is dat grote merken, maar ook grote speciaalzaken productiecapaciteit inkopen en gebruiken, die in vreemde handen zijn. Daarmee heeft de opdrachtgever nauwelijks of geen invloed op de plaatselijke arbeidsomstandigheden. Uitsluitend nastreven van winst voor de aandeelhouders hetgeen resulteert in extreme prijsdruk op fabrikanten verhindert vaak het investeren in betere arbeidsomstandigheden.

Productie in onze eigen fabrieken

De firma ANITA als 100% familiebedrijf bezit daarentegen alle produktiecapaciteit zelf en voert deze naaiateliers naar de beste Europese standaards met eigen bedrijfsleiding.


In Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Tsjechië, Thailand of Myanmar, wij werken in al onze fabrieken controleerbaar onder de beste omstandigheden. Vooral in de ontwikkelingslanden als Thailand, maar ook in het bijzonder in Myanmar, stellen wij aan het kwaliteitsniveau van onze arbeidsplaatsen bijzonder hoge eisen.

Onze producten bereiken niet alleen daardoor de hoogste kwaliteit, maar wij kopen onze ruwe grondstoffen voornamelijk bij gespecialiseerde Europese bedrijven. Tevreden medewerkers en de beste kwaliteit van onze producten is onze beloning.Georg Weber-Unger

Bedrijfseigenaar in de 4e generatie