Produkt zoeken

Glasheldere productie

Waar komen de beha's van ANITA vandaan?

Onze verantwoordelijkheid


Geachte klant,

Elke dag zijn honderden werknemers in onze eigen fabrieken over de hele wereld bezig met het vervaardigen van Anita- en ROSA FAIA-producten met de beste pasvorm, het hoogste draagcomfort en eersteklas kwaliteit. Dit is moeilijk, veeleisend, maar ook eervol werk!

Wij zijn het aan onze medewerkers dan ook meer dan verplicht actief verantwoordelijkheid te nemen voor hun arbeidsplek en voor de arbeidsomstandigheden ter plaatse. In het bijzonder ook in onze fabrieken in Thailand en Myanmar.

Georg Weber-Unger
Bedrijfseigenaar in de 4e generatie

ANITA fabricage

Op een enkele uitzondering na is bij ANITA alles, van ontwerp tot eindproduct, afkomstig uit één hand.

Meer ontdekken

ANITA productiebedrijven

Het bedrijf ANITA leidt alle productiebedrijven naar de beste Europese normen met eigen managementpersoneel.

Meer ontdekken

ANITA locaties

ANITA heeft wereldwijd meer dan 1.700 medewerkers in dienst, verspreid over 7 productielocaties en 20 bedrijven.

Meer ontdekken

 

Fabricage

Van idee naar kant en klaar product!

Bij ANITA komt alles, op enkele uitzonderingen na, uit eigen hand: van ontwerp tot aan het kant en klare product - wij maken alles zelf! Alhoewel we ondertussen een wereldwijde en ook een grote onderneming zijn geworden, is bij ons nog veel zoals in een kleine werkplaats, een echt handwerkbedrijf!

De produktie van een Anita beha of badpak is zeer tijdrovend en arbeidsintensief. Er zijn tientallen arbeidsstappen en handgrepen nodig, om uit een paar uitgesneden delen een Anita artikel te vervaardigen met een uitstekende pasvorm en een aangenaam draagcomfort.

Idee & ontwerp

De ontwerpsters van ANITA verzamelen inspiratie op beurzen, tijdens reizen en direct door de wensen en aanbevelingen van honderden klanten. Ook trendboeken, die uit Frankrijk, Italië of de USA komen, worden geraadpleegd. Daardoor ontstaan de eerst ´Moodboards´, verzamelingen van stijl- en kleurrichtingen als wegwijzer voor het komende seizoen. Daarnaast worden trendkleuren uitgekozen, voor lingerie natuurlijk net zo vleiend voor de huid als make-up!

Wanneer het raamwerk voor de collectie staat, wordt er gewerkt aan de individuele stijlen, de series en artikelen. Bij ANITA wordt al in de conceptfase rekening gehouden met de draagster en bijvoorbeeld ook met een comfortabele steun bij grote maten. Men moet deze aspecten al bij de materiaalkeuze, maar ook bij de gebruikte snits, in acht nemen. Alleen dan krijg je producten die zich onderscheiden op pasvorm en draagcomfort.

Snit & vervaardiging

Wanneer de artikelen en series definitief gekozen zijn, wordt voor iedere cup en iedere maat de passende snit gemaakt. Afhankelijk van het artikel, kan dat oplopen tot 50 unieke snits, die verwerkt moeten worden. Andere ondernemingen maken het zichzelf hier gemakkelijk en ´vergroten´ , dat betekent, dat ze uit gaan van een basissnit in bijvoorbeeld 75C en voegen voor alles wat daar boven komt zoveel millimeter en centimeter toe. Dat is gemakkelijk, maar leidt tot een slechte pasvorm. Wij nemen werkelijk iedere cup en iedere maat in de hand en verwerken dat optimaal. Op de PC én op tientallen echte vrouwen passen en meten onze snit-experts tot alles overtuigend past.

Alle Anita artikelen worden steeds weer op verschillende testvrouwen en mannequins uitgeprobeerd en ook dagelijks gedragen. Dat is nog helemaal niet zo eenvoudig, want net als iedere vrouw zijn ook onze testvrouwen niet altijd gelijk. Na de vakantie is de maat bijvoorbeeld niet zoals voor de vakantie. Wij meten en corrigeren daarom vaak na, maar zo is het nu eenmaal, wanneer je een goede pasvorm wilt bereiken.

Knippen & snijden

Wanneer een Anita artikel uiteindelijk alle tests en aanpassingen succesvol heeft doorlopen, komt het in de productie. Daar wordt eerst een snitbeeld gemaakt. Dat is zoiets als koekjesdeeg uitsteken. De stoffen worden op een enorme tafel in vele lagen op elkaar gelegd en in verschillende vormen uitgesneden, de cup, het rugpand, de schouderbanden, enz.

Door onze wereldwijde naaisters worden de losse onderdelen van een beha ´tot leven gewekt´. Zij zorgen met hun handwerkvaardigheden en jarenlange ervaring, dat de beha haken en ogen bevat, de beugel onder het beugelband komt of dat de armuitsnijding afgewerkt wordt. Zo ontstaat stap voor stap een kant en klare beha of badpak!

Onze productie

Eindcontrole, magazijn & transport

Voordat een ANITA of ROSA FAIA produkt ons huis verlaat, wordt het onderworpen aan een intensieve 100% eindcontrole. Ieder uniek artikel wordt door vakkundige ogen bekeken op materiaal, de naden en de exacte maatvoering. Zo garanderen wij een absoluut betrouwbaar en uitstekend produkt waar je lang plezier van kunt hebben.

Vanuit onze fabrieken voert de weg weer terug naar Kufstein in Oostenrijk naar ons logistiek centrum. Hier hebben wij ongeveer 1,2 miljoen stuks lingerie en badmode op voorraad. Lingerie en badmode in duizenden cups en maten liggen klaar voor de verzending naar onze wereldwijde partners. In de regel duurt het twee dagen en dan is het gewenste artikel al in de speciaalzaak!

 

Productie in onze eigen fabrieken

Het bedrijf ANITA, een 100% familiebedrijf, beheert al haar productieactiviteiten volgens de beste Europese normen met eigen managementpersoneel.

In Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Tsjechië, Thailand of Myanmar, wij werken in al onze fabrieken controleerbaar onder de beste omstandigheden.

Vooral in de ontwikkelingslanden als Thailand, maar ook in het bijzonder in Myanmar, stellen wij aan het kwaliteitsniveau van onze arbeidsplaatsen bijzonder hoge eisen.

Onze producten bereiken niet alleen daardoor de hoogste kwaliteit, maar wij kopen onze ruwe grondstoffen voornamelijk bij gespecialiseerde Europese bedrijven.

Tevreden medewerkers en de beste kwaliteit van onze producten is onze beloning.

Onze arbeidsomstandigheden op locatie

Respect voor de medewerkers van ANITA is een deel van de levensinstelling en filosofie van eigenaar Georg Weber-Unger.

In onze fabrieken in Portugal enTsjechië, maar ook in onze Thaise en Burmese productielocaties komt dit tot uiting. Schone, goed verlichte en hygienische arbeidsplaatsen met moderne uitrusting en een optimaal klimaat zijn vanzelfsprekend. Net als medische verzorging voor medewerkers en de ondersteuning in geval van ziekte.

Voor Georg Weber-Unger zijn vooral het bereiden van maaltijden voor onze medewerkers van persoonlijk belang. De kwaliteit en de voedingswaarde van het eten is bij ons echt een zaak van de ´Chef´ !

In al onze fabrieken wordt georganiseerd gewerkt. Er zijn afgesproken pauzetijden en eerlijke vakantie afspraken, in het weekend en tijdens feestdagen werken wij niet, wat vooral in Azië een echte uitzondering is.

Daarnaast  bieden wij onze medewerkers georganiseerde en eenvoudige reismogelijkheden.

Onze locaties liggen in een mooie omgeving en in de natuur en altijd buiten de typische industriegebieden.

Hier krijg je een indruk van de arbeidsomstandigheden op onze locaties in Thailand en Myanmar en een kijkje achter de schermen van onze Aziatische productie!