Produkt zoeken

Handarbeid/Fabriek

Bij ANITA komt alles, op enkele uitzonderingen na, uit eigen hand: van ontwerp tot aan het kant en klare product - wij maken alles zelf! Alhoewel we ondertussen een wereldwijde en ook een grote onderneming zijn geworden, is bij ons nog veel zoals in een kleine werkplaats, een echt handwerkbedrijf!

De produktie van een Anita beha of badpak is zeer tijdrovend en arbeidsintensief. Er zijn tientallen arbeidsstappen en handgrepen nodig, om uit een paar uitgesneden delen een Anita artikel te vervaardigen met een uitstekende pasvorm en een aangenaam draagcomfort.

Van idee naar kant en klaar produkt

Idee

De ontwerpsters van ANITA verzamelen inspiratie op beurzen, tijdens reizen en direct door de wensen en aanbevelingen van honderden klanten. Ook trendboeken, die uit Frankrijk, Italië of de USA komen, worden geraadpleegd. Daardoor ontstaan de eerst ´Moodboards´, verzamelingen van stijl- en kleurrichtingen als wegwijzer voor het komende seizoen. Daarnaast worden trendkleuren uitgekozen, voor lingerie natuurlijk altijd vleiende voor de huid als make-up!

Ontwerp

Wanneer het raamwerk voor de collectie staat, wordt er gewerkt aan de individuele styles, de series en artikelen. Bij ANITA wordt al in de concept-fase rekening gehouden met de draagster en bijvoorbeeld ook met een comfortabele steun bij grote maten. Men moet deze aspecten al bij de materiaalkeuze, maar ook bij de gebruikte snits, in acht nemen. Alleen dan krijg je producten die zich onderscheiden op pasvorm en draagcomfort.

Snit vervaardiging

Wanneer de artikelen en series definitief gekozen zijn, wordt voor iedere cup en iedere maat de passende snit gemaakt. Afhankelijk van het artikel, kan dat oplopen tot 50 unieke snits, die verwerkt moeten worden. Andere ondernemingen maken het zichzelf hier gemakkelijk en ´vergroten´ , dat betekent, ze gaan uit van een basissnit in bijvoorbeeld 75 C en voegen voor alles wat daar boven komt zoveel millimeter en centimeter toe. Dat is gemakkelijk, maar leidt tot een slechte pasvorm. Wij nemen werkelijk iedere cup en iedere maat in de hand en verwerken dat optimaal. Op de PC én op tientallen echte vrouwen jongleren onze snit-experts tot alles overtuigend past.


Testen

Alle Anita artikelen worden steeds weer op verschillende testvrouwen en mannequins uitgeprobeerd en ook dagelijks gedragen. Dat is nog helemaal niet zo eenvoudig, want net als iedere vrouw zijn ook onze testvrouwen niet altijd gelijk. Na de vakantie is de maat bijvoorbeeld niet zoals voor de vakantie. Wij meten en corrigeren daarom vaak na, maar zo is het nu eenmaal, wanneer je een goede pasvorm wilt bereiken.

Knippen en snijden

Wanneer een Anita artikel uiteindelijk alle tests en aanpassingen succesvol heeft doorlopen, komt het in de productie. Daar wordt eerst een snitbeeld gemaakt. Dat is zoiets als koekjesdeeg uitsteken! De stoffen worden op een enorme tafel in vele lagen op elkaar gelegd en in verschillende vormen uitgesneden, de cup, het rugpand, de schouderbanden, enz.Naai afdeling

Door onze wereldwijde naaisters worden de losse onderdelen van een beha ´tot leven gewekt´. Zij zorgen met hun handwerkvaardigheden en jarenlange ervaring, dat de beha haken en ogen bevat, de beugel onder het beugelband komt of dat de armuitsnijding afgewerkt wordt. Zo ontstaat stap voor stap een kant en klare beha of badpak!

Eindcontrole

Voordat een ANITA of ROSA FAIA produkt ons huis verlaat, wordt het onderworpen aan een intensieve 100% eindcontrole. Ieder uniek artikel wordt door vakkundige ogen bekeken op materiaal, de naden en de exacte maatvoering. Zo garanderen wij een absoluut betrouwbaar en uitstekend produkt waar je lang plezier van kunt hebben.

Transport / Magazijn

Vanuit onze fabrieken voert de weg weer terug naar Kufstein in Oostenrijk naar ons logistiek centrum. Hier hebben wij ongeveer 1,2 miljoen stuks op voorraad. Lingerie en badmode in duizenden cups en maten liggen klaar voor de verzending naar onze wereldwijde partners. In de regel duurt het twee dagen en dan is het gewenste artikel al in de speciaalzaak!