Produkt zoeken

Historie

 

 

 

130 jaar

 

Lingerie & badmode met passie

 

Vandaag de dag

Tegenwoordig heeft Anita wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardige lingerie en badkleding. Hoewel de vijf productlijnen ROSA FAIA, Anita sinds 1886, Anita maternity, Anita care en Anita active verschillende doelgroepen bedienen, hebben ze allemaal één ding gemeen:

Uitstekende pasvorm, optimaal comfort en hoge kwaliteit.

"Ons doel bij productontwikkeling is altijd geweest om voor de specifieke vrouwelijke behoeften en omstandigheden te ontwikkelen. De perfecte beha die bij elke vrouw past, ook vrouwen met vrouwelijke rondingen en een grote buste.

Lingerie die de vormen flatteert en zo comfortabel is dat je het volledig vergeet. We ontwikkelen oplossingen voor de verschillende levenssituaties van een vrouw - in het dagelijks leven of bij speciale gebeurtenissen: sport, moederschap maar ook de zeer speciale situatie na een borstoperatie. "- Georg Weber-Unger

2000 - 2018

Oprichting van distributiebedrijven in de VS, Portugal, België, Spanje en Polen.

Nieuwbouw van ons wereldwijde logistieke centrum in Kufstein en start van Anita's 'Asian Investments'.

Oprichting van eigen productiebedrijven in Thailand en Myanmar.

Overname van onze importeurs in Italië en Canada en oprichting van eigen ANITA-bedrijven.

Bouw van een nieuw gebouw voor het hoofdkantoor in Brannenburg.

1990 - 2000

Overname van het management door Georg Weber-Unger en start van de internationalisering van het bedrijf.

Oprichting van verkoopbedrijven in Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Nederland en ontwikkeling van eigen productiefaciliteiten in Oostenrijk, Tsjechië en Portugal.

1960 - 1990

Mevrouw Dr. Christine Weber-Unger was een slimme zakenvrouw met een uitstekend gevoel voor "onbezette en veelbelovende niches".

Ze herkende het potentieel van speciale lingerie en badmode afgestemd op de specifieke behoeften van vrouwen en ontwikkelde modellen voor aanstaande en voedende moeders en producten voor borstgeopereerde vrouwen.

1949

Nieuw begin in het westen

Dr. Walter Helbig's dochter Christine verhuisde in 1949 naar Oberbayern. Samen met haar man Dr. Heinrich Weber-Unger opende ze in het idyllische Brannenburg Anita dr. Helbig GmbH en zette daarmee de Dresdense ondermodetraditie voort.

"Het startkapitaal bestond uit geredde machines en naaipatronen", zegt de huidige directeur Georg Weber-Unger.

De eerste productielocatie was de oude Schlossbrauerei in Brannenburg, die was uitgerust met naaimachines.

1945 / 1946

Nieuw begin in het oosten

Na het bombardement en de volledige vernietiging van de productiefaciliteiten, werd na de oorlog een nieuw begin gemaakt in Dresden, Oost-Duitsland en onder Sovjetbezetting.

Gedurende deze jaren was Rusland de belangrijkste leverancier van grondstoffen en tegelijkertijd de grootste afnemer van onze korsetten en bustiers. De productiefaciliteiten in Dresden werden uiteindelijk in 1971 onteigend door de toenmalige communistische, Oost-Duitse regering van het land en werd een staatsonderneming.

1930

Met 300 naaisters in Dresden en 17 miljoen Duitsen marken aan jaarlijkse omzet, wordt Anita dr. Helbig GmbH een belangrijke producent van bustiers en korsetten.

1917

De firma werd door Dr. Walter Helbig overgenomen, de grootvader van de huidige eigenaar Georg Weber-Unger.

1910

Productie van de eerste orthopedische gordels en breukbanden.

1900

Productie van de eerste bustiers.

1886

Toen Ernst Max Helbig de basis legde van het bedrijf van vandaag de dag in Dresden, floreerde de economie - een explosieve groei van startups en uitvindingen.

In de eerste jaren produceerden wij elastische bretels en daarnaast zwaar elastische gordels. Mannen en vrouwen waren in die tijd zeer corpulent, zulke artikelen waren dus vaak nodig. Maar al snel werden kousophouders, korsetten, heupshapers en de eerste bustiers aan het assortiment toegevoegd.

Echter, met lingerie zoals we die nu kennen, hadden de modellen van die tijd nog steeds heel weinig te doen. Dameslingerie aan het einde van de 19e eeuw cacheerde de vrouwelijke rondingen, vormde sierlijke tailles en hield deze warm. Een vrouw droeg in die tijd 2,5 kilo aan ondergoed met zich mee!