Als je fit en gezond wilt blijven zal je daar wat voor moeten doen: gezond eten, zorgen voor balans in je leven en uiteraard bewegen. Nu kan de motivatie met de korter wordende dagen en lagere temperaturen al snel onder het vriespunt dalen. Zeker als je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat de deur uit moet voor je rondje hardlopen, terwijl je liever lekker warm op de bank blijft zitten. Begrijpelijk. Maar wie lui verkiest boven actief, zal er spijt van gaan krijgen. Zeker met de feestdagen die er weer aan komen en de zoete verleidingen die daarmee gepaard gaan. Wie minder beweegt, komt nu eenmaal sneller aan.

Bewegen is key

Dus dames: als je je figuur en conditie wilt behouden of misschien nog een paar pondjes kwijt wilt, moet je blijven bewegen. Gelukkig hoeven we niet altijd naar buiten om te bewegen, binnen valt ook genoeg te doen. Zelfs in je eigen huiskamer. Een workout in je huiskamer is zelfs trendy en zou je de komende maanden echt eens moeten proberen. Of het nu cardio, gerichte krachttraining of een combinatie van beide is. Denk maar aan sporten als yoga, Pilatus, krachtoefeningen met je eigen body weight, aerobics en Zumba. Wie als beginner of professioneel bankhanger eerst een beetje kennis op wil doen, kan het beste een paar lessen onder professionele begeleiding volgen om daarna de opgedane kennis in de huiskamer verder in de praktijk te brengen met behulp van online trainingen of video’s. Op internet vind je een groot aantal video’s van atleten, coaches en trainers die je uit leggen hoe je een oefening moet doen en welke verschillende oefeningen er allemaal zijn. Wil je zeker weten dat je een oefening goed uitvoert, zet dan een spiegel voor je neer, zodat je je eigen uitvoering kan controleren. Of film het zodat je het terug kan zien en je houdingen kunt verbeteren.

Belangrijk: warm goed op, bouw je trainingen qua intensiteit en belasting langzaam op. Ervaar je pijn tijdens een oefening, verminder dan het aantal herhalingen, of sla de oefening geheel over. Is een oefening te zwaar, kies dan voor een makkelijkere uitvoering. Bijvoorbeeld een push up op de knieën in plaats van op de tenen. En is ook dat te zwaar, ga dan met de voeten een stukje van de muur afstaan, plaats je handen tegen de muur, houd je lichaam zo strak als een plank en maak op deze manier een push up beweging.

Creatief in huis

Als je van je huis een sportschool wilt maken en met gewichten wilt trainen hoef je geen grote investeringen te doen. Gebruik gevulde flessen als alternatief voor dumbells. Stoelen, banken en tafels kunnen goed dienen als sportieve hulpmiddelen. Een investering in een matje, foamroller, een elastieken weerstandsband, springtouw of een gymbal kunnen de moeite waard zijn om afwisseling te brengen in de thuistrainingen. Zo voorkom je dat je trainingen saai worden en je altijd dezelfde spiergroepen traint.

Het is aan te raden om je trainingen van verschillende spiergroepen af te wisselen. Dus bijvoorbeeld maandag de armen, dinsdag buik, woensdag benen en donderdag cardio. Of misschien voelt het voor jou beter om een zware thuistraining af te wisselen met de volgende dag ontspannings- of ademhalingsoefeningen als je gestrest bent.

Wist je dat 30 minuten per dag bewegen voldoende is om je fit en flexibel te houden? Als het je dan ook nog lukt om een paar keer per week een wandeling van een uur te maken, zullen je lichaam en geest je dankbaar zijn.

De juiste support

Of je nu thuis sport of buiten in de natuur, je hebt wel de juiste outfit nodig. Trek je nieuwe favoriete outfit aan – in de donkere maanden helpt dit: hoe kleurrijker hoe beter – en dan gaat de training als  vanzelf! We hebben een aantal kleurrijke sportbeha’s voor je op een rijtje gezet:
Daarnaast is er de nieuwe sport tights massage, die de bloedcirculatie van de huid stimuleert door het onmerkbare Powermateriaal met 3D noppen- en het uithoudingsvermogen kan verhogen door de compressie.

Een groot voordeel van thuis sporten: na je training trakteer je jezelf op een warme douche of bad met ontspannende badolie en vervolgens een welverdiende maaltijd. Een kleine tip: wist je dat de Anita active sport tights masasge niet alleen geschikt is voor sport, maar ook ideaal is voor je herstel na het sporten? Dus na de training: tight aan en relaxen op de bank!

Trouwens, je kunt onze hele Anita active collectie HIER vinden.

  1. Thuis trainen wordt steeds makkelijker met al de prachtige motiverende instructie die je ervoor op youtube vindt. Ik ben ook aan work-out zonder sportschool begonnen en ik vind het heel makkelijk om vol te houden. Wel heb ik een set dumbbels gekocht. Het is ongelooflijk hoe snel ik resultaat voelde. Wel is het iets dat ik elke dag doe.

  2. Het thema van je blog: fitness thuis had direct mijn belangstelling. Ik ben daar twee jaar geleden mee begonnen en heb er uitstekende ervaringen mee, vooral ook dankzij het aanbod van instructie-video’s. Ik heb wat materiaal (dumbells, matje, etc) in huis gehaald. De toverformule is regelmaat: als het even kan elke dag. Dan heb je geen fitness-studio meer nodig.

  3. Leuke workout-blog en leuke workout-outfit 🙂 De Corona-crisis had één voordeel: ik heb het thuis trainen helemaal ontdekt. Er is ook zoveel nuttige instructie op youtube te vinden. Ik heb er echt baat bij. Ik kan mijn eigen tempo bepalen en heb er voelbaar voordeel van. Het gaat er in de eerste plaats om dat je het elke dag doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>