De voorpret over de komst van je baby is enorm, maar naarmate de uitgerekende datum dichterbij komt kunnen je lichamelijke ongemakken toenemen. De kans op rugpijn neemt in het laatste trimester van je zwangerschap toe. Geen wonder, want er hangt al een flink gewicht aan de voorkant van je lichaam, maar vooral de hormonen zijn de boosdoener.

Doordat je lichaam zich voorbereidt op de geboorte maakt je lichaam hormonen aan. Hierdoor worden je gewrichtsbanden zachter en kun je pijn in je bekken en/of ook aan de onderkant van je ruggengraat krijgen. Door de pijn zul je je rug proberen te ontlasten, maar dit kan leiden tot een verkeerde houding, waar de rugpijn eerder erger van wordt, dan minder.

De Babybelt

Een steunband ontlast de rug, bevordert een gezonde houding en kan zo rugklachten tegengaan. Veel vrouwen hebben de band voorgeschreven gekregen door hun gynaecoloog en hebben goede ervaringen opgedaan met het model “BabyBelt” van Anita maternity.
Het dragen van deze BabyBelt kan al in een vroeger stadium van de zwangerschap gestart worden. Waarom wachten tot je klachten krijgt? Door de ondersteuning van het weefsel tijdens de zwangerschap heb je minder klachten én je herstelt sneller na de bevalling.
De effectiviteit van onze Babybelts werd klinisch getest door het Universitair Ziekenhuis in Frankfurt am Main met de volgende resultaten.

Anita’s ondersteunende Babybelt verminderde:
– bij 82% de rugklachten van de deelneemsters;
– bij 93% het gevoel van druk en spanning in het buik- en bekkengebied;
– bij 93% de bekkenpijn.

Babybelt in de praktijk

We lieten de Babybelt door een aantal zwangere vrouwen dragen en wilde van hen weten wat ze er van vonden. Hielp de Babybelt om rug- en bekkenklachten te verminderen?

Op Moeders.nu werd de Babybelt positief ontvangen.

Ik had tijdens al mijn zwangerschappen wel wat last van mijn bekken. Niet echt zoveel dat ik beperkt werd in mijn dagelijkse doen en laten, maar ik vond de buikband wel heel fijn. Ik merkte dat het gebruik van deze buikband wat verlichting bracht. Vooral voor mijn banden was het heel fijn, je buik wordt met zo’n band toch een stukje ‘opgetild’.

Kim Michaelis zit nu in haar 2e trimester en zegt over de Babybelt:

Deze band had ik tijdens mijn andere 2 zwangerschappen ook moeten hebben. Verademing alom! Alsof ik zelf mijn mini buikje niet hoef te dragen en de babybelt dit van mij over neemt.

Liset deelde haar ervaring op Twinkelbella.nl:

Met 20 weken zwangerschap begon ik al last te krijgen van pijn in mijn rug en bekken. Door deze pijn moest ik vaker rust nemen. Inmiddels ben ik 29 weken zwanger en sinds ik de babybelt gebruik, heb ik minder last van de pijn in mijn onderrug en bekken.

Jamey van Jamey.nl droeg de band in haar 3e trimester, terwijl ze veel last had van haar bekken en rug:

Dankzij de buikband ben ik weer een stuk mobieler!

Ben jij zwanger en wil je zelf ervaren wat de Babybelt voor jou kan doen? De Babybelt is verkrijgbaar in wit, huid en zwart. Weten waar de Babybelt verkrijgbaar is? Check onze shoplocator.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>