Ok, om meteen met de deur in huis te vallen: het perfecte lichaam bestaat niet. Daarom bestaat er ook geen bikini-lichaam. Tegenwoordig is er meer aandacht voor lichaamsacceptatie en van jezelf houden zoals je bent en je op die manier lekker in je vel èn in je bikini te voelen. En dat is voor iedereen verschillend en heel persoonlijk. We geven je een paar tips op het gebied van voeding, sport en lichaamsverzorging, die jou kunnen helpen in je missie ‘bikini-proof’. Als je nu begint, zie je de resultaten namelijk al aan het begin van de zomer terug. Bikini-bodies are made in winter! Dus nu is het perfecte moment om daarmee aan de slag te gaan.

Goede voeding

Allereerst: een gezond en uitgebalanceerde voeding is het belangrijkste om je prettig, fit en lekker in je vel te voelen. Wie kiest voor fruit, groente, vlees en vis van hoge kwaliteit en wat vaker het fast food, kant-en-klaar-maaltijden, suikerrijke producten en frisdrank kan laten staan, zet al een grote stap. Kies voor voedzame producten in plaats van ‘lege calorieën’. Daarmee behoudt je een verzadigd gevoel, maakt je suikerspiegel geen dollemansrit en voel je je fysiek lekkerder.
Wie een paar pondjes af wil vallen kan beter het diëten laten voor wat het is. Tijdelijk je calorie-inname verlagen heeft namelijk invloed op je stofwisseling. Als je na je dieet je oude eetgewoonte weer oppakt, zullen de kilo’s er sneller weer aanzitten, dan dat ze er af gingen: het jojo-effect.
Voor een lange termijn effect heeft verandering van levensstijl meer effect. Vervang bepaalde producten voor een gezonde variant met hoge voedingswaarden, neem een koekje minder bij de koffie, neem één in plaats van twee glaasjes wijn bij het eten. Door steeds een stapje te maken, creëer je nieuwe gewoonten. En die zijn veel succesvoller dan een crashdieet.

Meer bewegen

Wil je strakker in je vel komen te zitten? Naast goede voeding is beweging ook belangrijk. Vooral beweging op een lage hartslag (wandelen, fietsen, joggen, etc.) zet je vetverbranding aan het werk. In combinatie met krachttraining ontwikkel je meer definitie in je spieren. Naar buiten gaan om te sporten of je te vertonen in een sportschool kan een drempel zijn. Maar geen excuses! Tegenwoordig zijn er heel veel online trainingsprogramma’s te vinden. Van yoga tot Hiit en vergeet het ochtendprogramma op televisie ‘Nederland in beweging’ niet! Wij zijn zelf groot fan van de workoutfilmpjes van onze influencer Dinie! En heb je onze online challenges met influencer Miny al gezien?

Geniet van massage

Een massage is heerlijk en heeft daarnaast nog een heel gunstige effecten op mind en body. Naast ontspannen wordt bij een massage de afvoer van afvalstoffen uit de spieren gestimuleerd. Ook heeft massage een gunstig effect op herstel van blessures, spierspanningsklachten, stress, enzovoorts. Bovenal helpt het je om je bewust te zijn van je eigen lichaam en emoties, waardoor je je vitaler en energieker voelt. Allemaal voordelen dus!
Je kunt je laten masseren door een masseur, of je partner, maar je kunt op de makkelijk bereikbare plekken ook zelf aan de slag.
Tip: met een beetje scrubzout onder de douche je benen masseren. Zo heb je na het douchen heerlijke gladde en zachte benen.

Je eigen beauty-programma

Heb je gemerkt dat met de kou je huid snel droog wordt? De droge lucht in huis van de verwarming in combinatie met het snelle afkoelen van de huid als je buiten bent werken vocht afdrijvend. Je huid wordt gevoelig, ruw, droog en je handen zijn voorzien van kloofjes. Werk aan de winkel, want voor je het weet is het alweer rokjesdag! Om je huid zijn natuurlijke glans terug te geven hebben wij een paar eenvoudige tips voor je.

Bodylotion maakt ruwe ellebogen en knieschijven weer zacht. Bij extreme droogheid wil vaseline of uierzalf ook helpen! Benen genieten extra van een verzorgende lichaamsolie na het douchen of badderen. Het decolleté laat je weer shinen door een vochtinbrengende gel, die rimpelvorming tegen gaat. Bij de ouder wordende huid is een product met hyaluronzuur aan te raden.

Uiteraard mag bij de je huidverzorging je gezicht niet vergeten. Een fijnkorrelige peeling ontdoet je huid van dode huidcellen en laat je stralen. Breng daarna een verzorgend masker op die de huid voorziet van belangrijke vetten en vocht.

Een frisse blik krijg je met oogcrème om uitdrogingsrimpels geen kans te geven. Als dagelijkse verzorging mogen een dag- en nachtcrème ook niet ontbreken, met actieve bestandsdelen die tot in de diepste huidlagen reiken. Je gezicht is je visitekaartje. Daarom mag je best investeren in hoogwaardige producten, die zijn afgestemd op de behoeften van jouw huid.

Melkflessen alert!

Hoe vaak heb je deze winter de opmerking gehad dat je een beetje pips ziet? De winter kan heerlijk zijn, maar doordat de zon lager aan de hemel staat, de dagen korter zijn en het weer het regelmatig niet toe laat komen we ’s winters toch wel wat zonnestralen (en vitamine D) te kort.
Veel mensen duiken daarom onder de zonnebank, maar daar kleven nogal wat risico’s aan. Niet alleen heb je een verhoogde kans op huidkanker, maar de straling maakt ook je bindweefsel zachter en daarmee je huid gevoeliger voor cellulitis.
Ook het gebruik van een zelfbruiner is niet zonder risico. Veel producten bevatten dihydroxyaceton, welke reageert met de bovenste laag van de huidcellen en zorgt voor gewenste bruine gloed. De stof zelf is niet gevaarlijk, maar bij verkeerd gebruik kunnen neus en ogen geïrriteerd raken. De sprays bevatten daarnaast vrije radicalen, die het risico op kanker vergroten.

Tja wat dan? Bedenk je dat je niet de enige bent met melkflessen! Dus zodra de temperatuur het toelaat lekker die rok of korte broek aan! Vergeet je niet in te smeren met een goede zonnebrand. En duurt de winter je te lang? Boek dan een wintervakantie naar de zon voor de welverdiende vitamine D en vergeet vooral je bikini niet in te pakken! #omdenken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>