De confrontatie die 1 op de 7 vrouwen in Nederland in haar leven aan gaat. Borstkanker. Een vreselijke ziekte met nog te vaak een dodelijk gevolg. Een ingrijpende ziekte voor patiënt en de omgeving. Oktober staat wereldwijd bekend als maand van borstkanker, waarin aandacht is voor deze ziekte en het inzamelen van geld voor onderzoek. Gelukkig stijgt de overlevingskans. Maar tot het moment dat je schoon wordt verklaard zit je in een vaak lang proces van medische behandelingen met veel fysieke en mentale gevolgen van dien. Vanaf de start van de behandelingen is Anita care er om je in dit proces te helpen en je weer goed, vrouwelijk en zeker te voelen.

Anita care

Toen een medewerkster van Anita in de jaren zestig van de vorige eeuw borstkanker kreeg, zette mevrouw Christine Weber-Unger, de moeder van de huidige eigenaar van Anita, zich in om borstprotheses te ontwikkelen. De eerste prothese was een genaaid zakje gevuld met rijst. Met de ontwikkeling van de eerste protheses begon ook de productie van de eerste lijn aan prothesebeha’s. Al snel werden de eerste siliconen protheses ontwikkeld, werd de collectie van protheselingerie en -badmode uitgebreid en kwamen ook medische producten voor postoperatieve behandeling van Anita care op de markt en groeide Anita care uit tot de marktsegmentleider die ze nu is.

Na de operatie/bestraling

Postoperatieve nazorg is na een borstingreep altijd noodzakelijk. Bestraling ter behandeling van borstkanker zorgt er voor dat de huid heel gevoelig kan worden en niets kan verdragen. De Anita care postoperatieve beha’s zijn zacht en beschermen de huid. Ze bieden comfort in deze periode van het behandelingsproces.
Wanneer er een borstoperatie plaats heeft gevonden, is het  belangrijk dat zwelling wordt tegen gegaan. Hiervoor bieden de compressiebeha’s uitkomst. Het Anita care assortiment omvat onder meer compressiebeha’s en bandages ter ontlasting van de lymfklieren om het genezingsproces te bevorderen.

Prothese

Een borstoperatie ter behandeling van borstkanker leidt altijd tot een volumeverandering van de borst. Dat kan heel confronterend zijn. Vanuit het ziekenhuis kan dan een eerste textielprothese worden verstrekt. Met medicinale watten vul je deze prothese op tot de gewenste maat. Een eerste prothese is zeer zacht en beschermt de gevoelige huid.
Daarna kan gekozen worden voor een deelprothese of volledige prothese, afhankelijk van het te compenseren borstweefsel. Daarbij kan gekozen worden uit verschillende vormen en maten.

Wij vervaardigen onze protheses zelf en deze sluiten daarom perfect aan op de prothesebeha’s, de badmode en het belangrijkste, jouw behoefte. Zo zijn er protheses die speciaal ontwikkeld zijn om mee te kunnen zwemmen of sporten en perfect te plaatsen zijn in de prothesecups van je (sport)beha of badpak.
De borst- en deelprotheses bestaan uit zachte siliconen met een polyurethaanfolie, beide ontwikkelt uit natuurlijke grondstoffen. Hierdoor voelen ze aan als een tweede huid en zijn ze bestand tegen chloor, zout water, transpiratievocht, vet en olie. De combinatie van deze materialen zorgt voor een prothese die nauw overeenkomt met natuurlijk borstweefsel en het neemt de lichaamstemperatuur snel aan.

De zorgverzekeraar vergoedt de aanschaf van een borstprothese vanuit het basispakket. Bovendien zijn er zorgverzekeraars die bepaalde modules aanbieden voor vergoeding van bijvoorbeeld zwemprotheses, lingerie en badmode. Houd er wel rekening mee dat dit ten koste kan gaan van de eigen bijdrage.

Anita care collectie

De prothese wordt gedragen in een speciale beha, de prothesebeha. In de cups van deze beha’s zijn cupafsluiters verwerkt. Hierin schuif je de prothese. Een coupeuse kan vervolgens de cupafsluiters op maat afstikken zodat de prothese perfect op de plaats blijft zitten. Onze Anita care prothesebeha’s hebben een hoog gesneden decolleté en de cups zijn elastisch om de prothese zo mooi mogelijk aan te laten sluiten. Ook de armuitsnijding is een stukje hoger, zodat deze littekens kan verbergen en de prothese voldoende steun kan bieden. De beha’s zijn voorzien van een brede, steun gevende ondercupband en brede, gepolsterde schouderbanden, die niet insnijden. Dit is belangrijk om lymfoedeem te voorkomen. En bovendien zijn deze beha’s nauwelijks te onderscheiden van onze lingerie uit de collecties van ROSA FAIA en Anita since 1886 en prima te combineren met de slips uit deze collecties.
Anita care heeft ook een uitgebreide badmode collectie met prothesecups. De collectie bestaat uit badpakken, bikini’s en tankini’s en hebben net als de prothesebeha’s een hoog uitgesneden decolleté en hogere armuitsnijding. De materialen die zijn gebruikt zorgen er voor dat je niet ziet dat je een prothese draagt. Onze speciale zwemprothese is bovendien uitermate geschikt om mee te zwemmen doordat water snel wordt afgevoerd en hij is bestand tegen thermaal bad, chloor- en zout water.
Al onze protheses, lingerie en badmode zijn op elkaar afgestemd voor de beste pasvorm en hoogste comfort. Op deze manier draagt Anita care bij aan jouw welbevinden en het terugvinden van je zelfvertrouwen.

Advies

Een borstprothese aanschaffen is een heel persoonlijk en vraagt om maatwerk. Ga daarom altijd naar een specialist voor persoonlijk advies. Onze TriProVita winkeliers geven deskundig advies en bieden naast borstprotheses ook protheselingerie en –badmode. Zo weet je zeker dat alle producten perfect op elkaar zijn afgestemd.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>