Als de bevalling eenmaal voorbij is en de baby is geboren, begint het harde werken voor de borsten. ze zijn altijd klaar voor borstvoeding, bijzonder gevoelig, meestal geïrriteerd en kunnen soms pijn doen.

Op dat moment hebben jonge moeders een beha nodig die tegelijkertijd comfortabel, praktisch en nauwelijks merkbaar is: een voedingsbeha. Of de boezemvriend tijdens de kraamperiode nu is uitgerust met een beugel of liever zonder, is puur een individuele keuze. Beugelloze voedingsbeha’s zijn populair bij vrouwen met kleine en middelgrote borsten. Het comfort is hoog en als het materiaal aangenaam zacht is, irriteert het de tepels niet. Vrouwen met grotere borsten geven de voorkeur aan beha’s met een beugel, omdat ze de borst vormen en ondersteunen.

Tips

Onze tips voor borstvoedingsbeha’s:

Als de borst gezwollen is en pijn doet, draag dan een voedingsbeha zonder beugel.

Als de stof zacht is, wordt door de beugel de beha weer in vorm gebracht. Vooral onder strakke tops lijkt de boezem strakker.

Als er sprake is van melkstuwing, draag dan bij voorkeur een beugelloze beha.

Ter ontspanning van weefsel en spieren is het jonge moeders aan te raden om ’s nachts een beha zonder beugels te dragen, zoals ons model Seamless.


De juiste maat

Let er bij het kopen van de lingerie op dat je cupmaat tijdens de zwangerschap met een of twee maten toe is genomen. Als je voedingscompressen nodig hebt, kies dan een maat die groot genoeg is. Hou er ook rekening mee dat de omtrek onder de borst tussen de drie en vijf centimeter toe neemt. Dit betekent dat als je een 75B droeg vóór de zwangerschap, het waarschijnlijk is dat de grootte van je voedingsbeha 80C / 80D is. Laat je meten in de winkel – dan weet je het zeker.

Conclusie: een voedingsbeha’s met of zonder beugel is heel persoonlijk en om voor elke gelegenheid en lichaamsgevoel de juiste lingerie te kunnen dragen, doe je er goed aan om beide varianten voedingsbeha’s in je lingerielade te hebben liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>