Zwanger en een (strand)vakantie gepland? Dat stelt veel aanstaande moeders voor een uitdaging. Want wat trek je aan op het strand of bij het zwembad als je je eigen badkleding niet meer past? Een badpak, tankini of bikini? Wil je je mooie babybuik benadrukken of toch liever je nieuwe curves bedekken? We laten in deze stijlgids zien welke modieuze opties je hebt.

Bikini: voor trotse moeders

De bikini is niet meer weg te denken uit de badmode en zal altijd een favoriet stuk zijn. Als je zwanger bent kun je prima een bikini dragen en trots je babybuik laten zien. Let er bij het aanschaffen op dat het bovenstuk van je bikini perfect past. Afhankelijk van je fase in je zwangerschap zullen je buik en borsten in omvang toenemen. Hou hier rekening mee als je een bepaald model bikini kiest. Als je grote borsten hebt, kun je het beste kiezen voor een bikini met beugel of schalen. Bij een kleinere cup kun je triangel-, bandeau- en haltertops dragen. In onze collecties van ROSA FAIA en Anita hebben we ruime keuze.
Het broekje moet aan de zijdes verstelbaar zijn, zodat je het broekje steeds aan kunt passen aan je groeiende buik.
Houd er rekening mee: laat de zon niet te lang op je buik schijnen, dan wordt het te warm voor de baby.

Tankini: voor wie niet kan kiezen – laat je je buik zien of niet?

Wanneer je liever je buik bedekt, is een tankini ideaal. Zorg er voor dat de schouderbandjes individueel verstelbaar zijn, zodat je ze comfortabel kunt instellen.
Het borstgedeelte van de tankini kan als triangel ontworpen zijn (ideaal voor kleinere borsten)of juist voorzien zijn van steviger materiaal met schalencups en een beugel om de zwaardere borsten te ondersteunen. Belangrijk: de tankini moet in lengte verstelbaar zijn, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel buik je wilt laten zien en de buik alle ruimte heeft om te groeien. Het is fijn wanneer een bijpassend broekje aan de zijkant verstelbaar is. Je tankini kan zo je hele zwangerschap met je meegroeien.

Badpak: voor de modebewuste mama 

En vogue: het badpak! Het beschermt de buik tegen te veel zonneschijn. Voor zwangere vrouwen zijn er chique modellen die voldoende ruimte bieden voor borsten en buik. Let er bij de aanschaf op dat het badpak rekbaar is en niet in de benen snijdt. De schouderbanden moeten verstelbaar zijn zodat je deze kunt instellen naar je veranderende lichaam en er niets knelt en irriteert. Voor vrouwen met stevige borsten is een badpak geweldig en wie zacht borstweefsel heeft laat haar lichaam het beste uitkomen in een model met cups en beugel.

Strandjurkje & Co: voor praktisch gebruik 

Chique zwangerschapskleding voor op het strand of zwembad met genoeg ruimte voor de babybuik is onmisbaar in de reiskoffer. De badmode uit de Anita maternity collectie laat zich perfect combineren met de accessoires van ROSA FAIA. Er is keuze uit pareo’s, strandjurkjes, tuniekjes, blouses, etc. gemaakt van lichte en luchtige materialen, zodat je ze makkelijk in je koffer kunt inpakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>